شب دوم فرصت بندگی:موضوع: استراتژی پناه به خدا
مراسم شب دوم ماه رمضان به یاد شهید بزرگوار سيد حسن صبوحي در حسینیه ارگ برگزار شد. دراین مراسم که با شب جمعه مصادف شده بود بعد از جزء خوانی قرآن کریم توسط قاریان و بیان مسائل شرعی توسط حجت الاسلام گنج کریمی، مداح اهل بیت برادر سید صادق نصیری به مناجات خوانی به سبک سنتی پرداخت و مجلس برای سخنرانی حجت الاسلام مهدوی نِژاد آمادگی کامل پیدا کرد.
حجت الاسلام مهدوی نژاد با بیان فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی به موضوع پناه بردن به خدای عز و جل پرداخته و گفت: ما گاهی اشتباهی پناه می بریم، هر دری را می زنیم الا باب الله. به هر کسی رو می زنیم الا وجه الله . به هر کسی دست دراز می کنیم الا ید الله . با هر کسی درد دل می کنیم الا اذن الله. زیر علم هر کسی میرویم الا ظل الله.
حضرت نوح به پسرش گفت: این طوفان همه را غرق می کند و همه چیز را نابود میکند بیا سوار کشتی بشو و با خدا باش. پسر نوح گفت: من پناه می برم به آن قله بلندترین کوه و نجات میيابم.
نوح فرمود: لا عاصم الیوم من امر الله الا من رحم.
امروز کسی در امان نیست و هیچ پناهگاهی نیست کسی نجات پيدا نمی کند مگر خدا به او رحم کند یعنی هر کسی که به خدا پناه ببرد.
مثل خیلی از آدمهایی که خیال می کنند که در خانه های میلیاردی در آسایش و آرامش هستند؛ بعد خدا در آن خانه زن یا شوهری و یا بچه ای نصیبش می کند که دیگردر همان خانه امنیت و آرامش ندارد.
ایشان در ادامه با اشاره به اینک بعضی ها در پناه بردن راه را اشتباهی می روند گفتند: بعضی ها برای رفع گرفتاریهایشان به جای اینکه در خانه خدا متوسل بشوند تضرع کنند عبادت کنند توبه کنند تا خدا گرههایشان را باز کند سراغ رمال و روح و جن می روند. خدا در قرآن می فرماید: «فزادهم رهقا»؛ ترس و گرفتاری و ذلتشان بیشتر می شود.
برای نجات خودمان از یک مخمصه ای بدون هیچ حجت شرعی پناه به دروغ می بریم. دروغ بگو و خودت را خلاص کن یعنی پناه بردن به شیطان. «النجات فی الصدق»؛ نجات در راستی است. «کما ان الهلاک فی الکذب»؛ کما این که نابودی در دروغ است.
ایشان با اشاره به شرایط پناه بردن به خدا افزود:
پناه بردن به خدا شروطی دارد که باید آن را رعایت کرد:
1- باید معتقد به این باشی که خدا بهترین پناهگاه است. اگر معتقد نباشی پناه نمی بري اگر هم پناه ببری با ترس و دلهره است. باید به قدرت خدا ایمان داشته باشی و باور کنی که علل و عوامل دست خداست و خدا می تواند همه کار بکند. «علی کل شی قدیر»
2- باور داشته باشی که نباید به غیر خدا پناه ببری. قرآن می فرماید «و لن تجد من دونه ملتحدا» (لن نفی است) اصلا هیچ پناهگاهی جز خدا پیدا نمی کنی. باور کن که اگر به خاطر آبرویت آبروی فرد دیگری راریختی ذلیل می شوی وبی آبرو می شوی. و باور داشته باش که اگر پیش خدا گفتی: خدایا من اگر آبرویی دارم مال توست، تو آبروی من را حفظ کن ؛ خدا این کار را برای تو خواهد کرد. «تعز من تشاء وتذل من تشاء»؛ عزت و ذلت در دست خداست. باور کنیم خدا پناهگاه محکمی است.
تا یک اتفاقی می افتد چرا می ترسی و می گویی که من نبودم، خطا کردی پای خطایت بایست! خدا دارد می بیند. خدا دنبال مرد میگردد که بگوید من بودم، صادق باشد. بایستد و به جان بخرد تاوانش را هم بدهد. آن وقت خدا پناه یک همچین آدمی می شود.
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی نژاد در ادامه به موضوع پناه بردن به غیر خدا پرداخته وگفت:
نميشود پناه به غیر خدا برد الا به اذن الله. مثلا اصحاب کهف به غار پناه بردند و این پناه بردن به غار به اذن خدا بود. خدا اذن داده که علل واسباب این جوری باشد. ما باید برای کسب علم به دانشمندان و یا برای درمان به پزشک پناه ببریم خدا شفاء را در دوای پزشک قرار داده است. پیامبر اسلام مسلمانان را به کشورهای اطراف می فرستادند تا علم بیاموزند.
سخنران مراسم با طرح این سوال که آيا ما به هر قیمتی اجازه داریم که به دشمن پناه ببریم؟ گفت: شاید دشمن خواست از این حربه علیه مسلمین استفاده کند یا اگر دشمن خواست از همین ابزار برای ذلت مسلمین استفاده کند و منت بگذارد باز هم باید قبول کنیم؟
اینجاست که باید پناه به خدا ببریم چون خدا اعلم است. خدا می گويد که مؤمن حق ندارد خودش را ذلیل کند. باج به دشمن نباید داد. اگر به خدا پناه برده شود؛ خدا شکوفا میکند. در جنگ تحمیلی، در مقابل پیشرفتهترین تجهیزات دشمن ؛ بچه بسیجیهای ما با دست خالی ایستادگی کردند. وقتی به خدا پناه ببری خدا شکوفايت میکند.افتخاراتی که رزمندگان ما در کربلای پنج و والفجر هشت در اروند آفریدند به همین واسطه بود.
ما باید ثروت پیدا کنیم باید اقتصادمان را شکوفا کنیم نه به قیمت فروختن دین و ارزش هایمان. چرخ بازار ما نباید به هر قیمتی بچرخد! اگر به ما علم ندادند ما هم پناه به خدا بردیم. بچه هایمان هسته ای راه انداختند، در فضا دست بردند، نانو درست کردند و ... این خدا همان خدایی است که در هشت سال جنگ به او پناه بردیم.
می خواهند با این تحریمهایی که کردند تو را به زانو در بیاورند.
پیامبر اکرم(ص) در سه سال شعب ابیطالب، بدون امکانات در آن تحریم که حضرت خدیجه را هم درآن شرایط از دست دادند؛ ایستادگی کردند.
امام خمینی(رحمت الله علیه)، فرمودند: اگر ما را تحریم کردند ما فرزند رمضانیم، این روزه برای همين است، و اگر با ما جنگیدند ما فرزند محرم هستیم.
اگر نمی توانیم اینگونه باشیم حقیقت آن است که این باورها در ما ضعیف شده است؛ به دنبال رضایت دشمنان خدا هستیم، تا نان و آبی به ما بدهند. خدا در قرآن می فرماید: «لن ترضی عنک الیهود ولا النصاری حتی تتبع ملتهم» اینها که با این چیزها راضی نميشوند. تا اینکه از روش آنها پیروی نکنیم و تا هر چیزی که آنها گفتند انجام ندهیم راضی نمیشوند.
رفقا باید «اذلة علی المؤمنین» باشیم؛ یعنی در مقابل مؤمنین خاکسار باش. «و اعزة علی الکافرین» باشیم یعنی در مقابل کافرین محکم باش. «اشداء علی الکفار» باش «رحماء بینهم» باش.
حجت الاسلام مهدوی نژاد در بخش پایانی سخنرانی به موضوع پناه بردن به صفات خدا پرادخته وگفت:
در هر مشکلی باید به یکی از صفات خدا پناه ببریم. اگر یک عدهای که عِده و عُده دارند تو را تحریم کردند؛ تو به جود خدا پناه ببر، آن وقت خدا عوض منع این آدمهای بخیلی که نمیخواهند حق تو را بدهند. ، نعمت هایی را به تو خواهد داد. خدا عوض می دهد «عوضا من منع الباخلین و ممدوحتا فی ایدی الله...»
پناه بردن به خدا نه تنها در کارهای سخت و دشوار است؛ بلکه در کارهای مقدس هم باید به اوپناه برد. «فاذا قرات القرآن فاستعذ بالله» شیطان گاهی وقت ها با من و شما مینشیند سینه میزند، گریه میکند نماز میخواند. باید پناه برد به خدا از کارهای مقدسی که ممکن است شیطان در آن دخالت کند و انسان رارا به عُجب بکشاند، به خودخواهی بکشد.
ایشان در مورد استعاذه به خدای متعال و مراحل آن گفت:
استعاذه: اولاً باید قلبی باشد یعنی این که قلبا باور داشته باشی همه منفعت ها و ضررها در دست خداست.
ثانیا زبانی باشد یعنی اینکه بگویی پناه می برم به خدا « اعوذ بالله من نفسی»، « قل اعوذ برب الناس» و...
ثالثا عملی باشد. آیت الله جوادی آملی فرمودند که استعاذه زبانی کافی نیست ، باید عملاً به خدا پناه برد.
معنای پناه بردن به خدا فرار کردن از معرکه نیست عمل کردن به تکلیف است. محکم سر حرف خدا بایست و معتقد باش تو را حفظ می کند. عمل به واجبات و ترک محرمات پناه بردن به خداست.
ایشان با اشاره به پناه بردن به جود خدا گفت: فرموده اند که به جود خدا پناه ببر و هرآنچه که خدای متعال به ما بخشیده است مصداق جود اوست.
بالاترین جودی که خدا کرده چیست؟
اهل بیت بالاترین و قشنگ ترین جود خدا هستند. می خواهیم پناه به جود خدا ببریم؛ بالاترین جود خدا حسین است. اگر پناه به اهل بیت بردی خدا عوض همه سختیها و ناکامیها، جبران میکند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 28,دسامبر,2024